TROAX вече е в България! Специализирани ограждения за машини, складове, сървърни помещения и гаражи.

1 2020

Росима ЕООД стана официален вносител и представител на шведската фирма за контрол на достъпа TROAX. 
Повече от 60 години TROAX Sweden ( https://www.troax.com/global/en ) е световен лидер в системите за вътрешни преграждания на складове и производствени халета, предпазни огради за машини, сървърни помещения, подземни паркинги, гаражи, мецанини и т.н. Днес те са лидер на пазара и техните продукти многат да бъдат намерени в цял свят, защитавайки хората, собствеността и работните процеси. 
 
Machine guarding
Предлагаме цялостни решения за защита на вашия персонал и производствени процеси. С нашите продукти вашето производство става по-безопасно и по-ефективно. С правилно избраните панели и стълбове, комбинирани с широк спектър от фиксиращи елементи, вие създадавате гъвкави и уникални решения, които да отговарят на вашите специфични нужди и осигуряват максимална безопасност на персонала и производството. 
Стандартните височини на защитните панели и стълбове са разработени в съответствие на изискванията за безостанни разстояния, посочени в ISO 13857.

Warehouse partitioning
Предлагаме различни панели за индустриални обекти, подходящи за намиране на цялостно решение в помощ на логистиката. Нашите системи могат да бъдат комбинирани, за да отговарят изцяло на вашите складови потребности. 
Property protection
Оригинално решение за обособяване на индивидуални гаражни клетки в подземни паркинги, оформяне на самостоятелни мазета, ограждане на климатична, вентилационна и друга техника и др. Предимствата от използването на панели вместо стени са много – обща вентилация, обща пожароизвестителна система, намаляване на строителните разходи и подръжка на стени, подобряване общата осветеност, намалени разходи за видеонаблюдение и охрана, елиминиране на плесени. Чрез широка гама от панелни системи и различни нива на защита и контрол на достъпа ние създаваме решение, което отговаря на вашите изисквания, изискванията за безопасност и защита на вашата собственост. 
 

В Европа има важна Директива за машините от ЕС (2006/42 / EC), която регулира няколко важни аспекта на безопасността. Настоящата директива допринася за стандартизиране на възгледите за безопасност и също така налага в известна степен увеличените изисквания за безопасност на практика.

Мнението на TROAX е, че тази директива, както и ISO 14120 са важни елементи за осигуряване на бъдещи работни места. Обновеният ISO 14120 най-вероятно ще разпространи култура на безопасност извън Европа, което означава, че Северна Америка и Азия, от своя страна, ще приеме същите практики за безопасност.

Smart Fix системата е проверена и сертифицирана по TÜV Rheinland, акордирана към ISO 14120:2015. Това сертифициране е първото в нашия бизнес.
 

Фирма Росима вече може да се похвали с оборудването на няколко български фирми, осигурили контрол на достъпа на работните места. Сред тях са Alcomet Bulgaria, Equinix, Aurubis, Complex Galeria, Gotmar, Stamh и др.