ПАРТНЬОРИ

Партньори

СЕРТИФИКАТИ

Нов MACHINE GUARDING проект на РОСИМА и Сивико ООД

Представяме ви съвместния проект на РОСИМА и Сивико ООД на сертифицирана срещу удар професионална защитна система TROAX-Machine Guarding, произведена в Швеция.

 

 

Сивико ООД е инженерна хардуерна и софтуерна компания, която разработва и интегрира роботи и системи за контрол в индустрията. Настоящият проект е за индустриален робот FANUC, който палетизира призмени опаковки (кутии) с различни размери, дизайн и тегло. Роботът е оборудван със специален Siviko PBXG захващач, който прецизно се справя с палетизирането. 
Сивико ООД спря избора си и инсталира в производствения обект компактна робот-клетка с размери 2,50m x 2,50m и височина 2,20m, която отговаря на изискванията на европейската Директива за машините (2006/42/EC) и притежава TUV-сертификат за удароустойчивост. 
Цветовете са специално подбрани – жълти стълбове и сиви панели, така че едновременно да е осигурена видимостта към работещата вътре машина и да се откроява това, че има преграда.

Сертифицираната система TROAX-Machine Guarding е изградена от удароустойчиви панели, стълбове и Smart-фиксатори, както и специфични детайли от системното решение на TROAX – Edge cover, Cut profile и други аксесоари, позволяващи лесно кроене на специални отвори в панелите, с помощта на които преградата е проектирана и монтирана в пълно съответствие с изискванията на  клиента и ограниченията на обекта. 
Повече за TROAX можете да прочетете в раздел ВЪТРЕШНИ ПРЕГРАЖДЕНИЯ, а за Machine Guarding - като последвате линка